Workshops & trainingen

De trainingen van Hilbrand hebben een sterk systemisch karakter gecombineerd met Jungiaanse Psychologie en emotioneel lichaamswerk. Hierdoor heeft een ondergrond van fenomenologie gecombineerd met ‘deep (t)issue’ aanpak. Hilbrand verstaat de kunst om vanuit ogenschijnlijke eenvoudige onderwerpen de kern eruit te trekken en met zijn rijke bron aan diverse kennisbronnen en methoden datgene toe te passen wat voor dat moment adequaat en passend lijkt.

Systemic Movements Course

5 september 2023

Deze mastercourse, in samenwerking met Feadan McCall is een systemische studie van emotioneel lichaamswerk voor iedereen die systemische opstellingen wil ervaren door beweging en dans. Voor mensen die de blokkering van de beweging willen onderzoeken en voor dansers om systemisch werk te integreren in hun werk.

Asian Collective

1 & 2 juli 2023

In deze tweedaagse bouwen we verder aan een sociaal bekrachtigend netwerk. We nemen de tijd, de ruimte en de diepte om samen het Aziatische Nederlander zijn te verkennen.

Summer Master Course (SMC)

14 & 15 juli 2023

Een tweedaagse verdieping voor Systemici en Opstellers met minimaal 1 jaar opleiding en ervaring.

Verlies, afscheid & rouw

29 en 30 september, 1 oktober 2023

Eén dag theorie, gevolgd door een 2-daagse workshop over de onderwerpen verlies, afscheid en rouw.

Transcultureel Systemisch Werk leergang

vanaf september 2023

De School voor Systemisch Bewustzijn heeft gedurende haar opleidingstijd zich o.a. bekwaamd op het complexe terrein van Transculturele dynamieken. Daar zijn diepgaande inzichten ontstaan over de emotionele en psycho-dynamische effecten van migratie en verplaatsing. Omdat dit teveel is om in te passen binnen de SSB Mastercourse is er besloten een aparte leergang in het leven te roepen.

Systemic Martial Arts

vanaf september 2023

Hilbrand Westra heeft een achtergrond in diverse gevechtsporten zoals Judo, Aikido, Taekwondo, JiDo en diverse zelfverdedigingstechnieken. Demian Burgenik heeft ervaring in Chi Qigong, TaiChi, Kickboxing en Karate. Ze zijn beiden opgeleide en getrainde systemici. Samen verzorgen ze een experimentele leergang.

Leve de liefde

27 oktober 2023

Systemisch werk en (familie)opstellingen rond het thema liefde, relaties en seksualiteit. Onder leiding van Hilbrand Westra en Nicole Smet aan de hand van vragen van deelnemers.

Parcival's Men

30 & 31 maart, 20 & 21 april 2024

Deze weekenden staan open voor elke 27+ jongeman die man wil worden, en voor mannen die het aandurven om zichzelf te laten zien in de gemeenschap van andere mannen en zichzelf daaraan durven scherpen.