Workshops & trainingen

De trainingen van Hilbrand hebben een sterk systemisch karakter gecombineerd met Jungiaanse Psychologie en emotioneel lichaamswerk. Hierdoor heeft een ondergrond van fenomenologie gecombineerd met ‘deep (t)issue’ aanpak. Hilbrand verstaat de kunst om vanuit ogenschijnlijke eenvoudige onderwerpen de kern eruit te trekken en met zijn rijke bron aan diverse kennisbronnen en methoden datgene toe te passen wat voor dat moment adequaat en passend lijkt.

AFC Zomerretraite

8, 9 & 10 juli 2022

Een driedaags evenement dat jaarlijks als een APK wordt ervaren door terugkerende deelnemers. Trek je terug met mede-geadopteerden en fostered en geef jezelf de ruime en tijd om er volledig te mogen zijn.

ACIN

27 & 28 augustus 2022

Deze nazomerse tweedaagse biedt een platform voor interrelationele uitwisseling. We richten ons op het opbouwen van warme relaties onderling en het empoweren van elkaar, door kennisdeling, uitwisselen van ervaringen en quanxi, ofwel het sociale netwerk te ontplooien - als effectief en veilig support systeem.

Leve de liefde

30 september 2022

Systemisch werk en (familie)opstellingen rond het thema liefde, relaties en seksualiteit. Inleiding door Nicole Smet en systemisch werk en opstellingen onder leiding van Hilbrand Westra aan de hand van vragen van deelnemers.


Verlies, afscheid & rouw

28 & 29 oktober 2022

Een tweedaagse Masterclass, georganiseerd door Voetstappen in het Veld. Een systemische benadering van verlies en rouw, met ritualistiek (meer informatie volgt).


Seks, macht & geld

7 & 8 februari 2023

Een tweedaagse workshop over seks, macht en geld (meer informatie volgt).


MAN23

18 en 19 maart, 29 en 30 april 2023

Deze weekenden staan open voor elke 21+ jongeman die man wil worden, en voor mannen die het aandurven om zichzelf te laten zien in de gemeenschap van andere mannen en zichzelf daaraan durven scherpen.

Transcultureel Systemisch Werk leergang

vanaf januari 2023

De School voor Systemisch Bewustzijn heeft gedurende haar opleidingstijd zich o.a. bekwaamd op het complexe terrein van Transculturele dynamieken. Daar zijn diepgaande inzichten ontstaan over de emotionele en psycho-dynamische effecten van migratie en verplaatsing. Omdat dit teveel is om in te passen binnen de SSB Mastercourse is er besloten een aparte leergang in het leven te roepen.

Jung Gi Do leergang

vanaf september 2023

Hilbrand Westra heeft een achtergrond in diverse gevechtsporten zoals Judo, Aikido, Taekwondo, JiDo en diverse zelfverdedigingstechnieken. Demian Burgenik heeft ervaring in Chi Qigong, TaiChi, Kickboxing en Karate. Ze zijn beiden opgeleide en getrainde systemici. Samen verzorgen ze een experimentele leergang.