Workshops & trainingen

De trainingen van Hilbrand hebben een sterk systemisch karakter gecombineerd met Jungiaanse Psychologie en emotioneel lichaamswerk. Hierdoor heeft een ondergrond van fenomenologie gecombineerd met ‘deep (t)issue’ aanpak. Hilbrand verstaat de kunst om vanuit ogenschijnlijke eenvoudige onderwerpen de kern eruit te trekken en met zijn rijke bron aan diverse kennisbronnen en methoden datgene toe te passen wat voor dat moment adequaat en passend lijkt.

Oorlog & Vrede

19 & 20 april 2022

Het is één van de basis onderwerpen in het leven, niet alleen voor systemici. Alle begeleiders en opstellers komen er vroeg of laat mee in aanraking. Maar ook in de dagelijkse realiteit hebben we ons te verhouden tot oorlog en vrede. Zowel in ons -hoe verhoud ik me ertoe- als groter, in de dynamieken die spelen in de wereld. Het is van belang om hier de diepere bewegingen in te verkennen, herkennen en erkennen. Deze tweedaagse Masterclass wordt georganiseerd door Voetstappen in het Veld.

Veldwerk

22 april 2022

Mannen voeden zich bij de mannen, vrouwen voeden zich bij de vrouwen. Het is een bekende uitspraak in systemisch werk. De praktijk is vaak weerbarstiger. In deze online workshop serie (ontwikkeld door Uitgeverij Het Noorderlicht) verdiepen Hilbrand Westra en Leanne Steeghs zich samen in dit thema en delen hun kennis en bevindingen.

Veldwerk

12 mei 2022

Hilbrand Westra en Mark Reijnders verdiepen zich samen in samen werken of samenwerken. Hoe mannen aanwezig of afwezig zijn. Meld je aan bij Uitgeverij het Noorderlicht.

HRM & Ethiek

16 juni 2022

In samenwerking met Arno Tuinebreijer en Marlies Peelen een dag rondom ethiek en (geleefde) moraal voor het HRM domein en organisatieontwikkeling.

Leve de liefde

24 juni 2022

Systemisch werk en (familie)opstellingen rond het thema liefde, relaties en seksualiteit. Inleiding door Nicole Smet en systemisch werk en opstellingen onder leiding van Hilbrand Westra aan de hand van vragen van deelnemers.


Indisch Goud

25 & 26 juni 2022

In samenwerking met Indisch Goud een systemische tweedaagse in het teken van het Nederlands-Indische/Molukse veld. Rick van Zijp, Monique Bolung, Inèza Messack, Léon Kempees, Naomi Franken en Hilbrand Westra zullen spreken.

AFC Zomerretraite

8, 9 & 10 juli 2022

Een driedaags evenement dat jaarlijks als een APK wordt ervaren door terugkerende deelnemers. Trek je terug met mede-geadopteerden en fostered en geef jezelf de ruime en tijd om er volledig te mogen zijn.

Leve de liefde

30 september 2022

Systemisch werk en (familie)opstellingen rond het thema liefde, relaties en seksualiteit. Inleiding door Nicole Smet en systemisch werk en opstellingen onder leiding van Hilbrand Westra aan de hand van vragen van deelnemers.


Verlies, afscheid, rouw

28 & 29 oktober 2022

Een tweedaagse Masterclass, georganiseerd door Voetstappen in het Veld. Een systemische benadering van verlies en rouw, met ritualistiek (meer informatie volgt).


MAN23

18 en 19 maart, 29 en 30 april 2023

Deze weekenden staan open voor elke 21+ jongeman die man wil worden, en voor mannen die het aandurven om zichzelf te laten zien in de gemeenschap van andere mannen en zichzelf daaraan durven scherpen.