Hilbrand Westra

Trainer & Sr. Coach

Niets is, alles wordt.

“We kunnen over het leven praten als over een theorie, en meestal doen we dat dan ook. Alsof er zoiets bestaat als een goed en slecht leven en een goede en slechte moraal. Maar wat we vaak niet weten is hoe we ernaar zullen gedragen als ons leven onder spanning komt te staan en waarop onze beslissingen dan gebaseerd zijn. Op ons hart of verstand; als dader of slachtoffer?”

Achtergrond

Hilbrand Westra

Geboren als een vallende ster, Jung, Woón Seok (Seoel, Zuid-Korea), werd een vlammend zwaard gesmeed. Zijn naam zou voortaan Hilbrand (Fries) zijn. Uit de Koreaanse bergtoppen verkregen kracht, gemengd met de zachtheid van de kabbelende rivieren uit het land van duizend heuvels ontstond een ‘wandering warrior monk’ die op pelgrimage is.

Hilbrand studeerde Human Resources Management en later Arbeid en Organisatiesociologie. Hij was werkzaam voor diverse grote internationale organisaties in zowel de profit-als non-profit sector. Later werd zijn aandacht getrokken naar het internationale onderwijs. Hij werd gevraagd als leidinggevende en supervisor voor diverse opleidingsinstituten.

In 2003 kwam hij in aanraking met het systemisch werk en gedachtegoed van Wolfgang Könighaus e.a.. Dit bracht hem weer op het pad van zijn vroegere interesse in de oosterse en westerse filosofie en diepte psychologie van Carl Jung. Tezamen met het Taoïstisch Systemisch Werk (sound in sound, movement beyond motion, interelatedness e.t.c.) vormde dit uiteindelijk zijn werk en leven.

“Be like water my friend so you become the body of flow to sense the (w)hole in its stream.”
Eon Jung (about the mistake of Bruce lee)

Curriculum

Hilbrand studeerde Personeel & Arbeid aan de hogeschool van Groningen en daarna Arbeidssociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte daarna als HR Professional en leidinggevende voor o.a. Royal Friesland Foods, FBTO, France Telecom, KLM en ING. Daarna maakte hij een switch naar het private onderwijs en werkte o.a. voor Universiteit Nijenrode, Nimbas School of Management en als faculteitsdirecteur voor IBMS van Hogeschool Utrecht. Hij beklede daarna enkele jaren enkele interim posities als leidinggevende, zoals voor het Upledger Cranio-Sacraal Opleidingscentrum in Doorn etc.

Wolfgang Köninghaus

In 2003 kwam hij in aanraking met het Systemisch werk en Opstellingen gegeven door Wolfgang Könighaus in Duitsland en was gegrepen door de diepgang en integratie van diverse stromingen en disciplines in dit werkveld. Hij volgde sindsdien over heel Europa seminars en trainingen op dit gebied, waaronder o.a. Organisatie Opstellingen bij het Bert Hellinger Instituut in Groningen. Sinds 2009 ging Hilbrand zelfstandig onder de naam Alfa Omnia en is sindsdien werkzaam als zelfstandig gevestigd Opleider, Trainer en Sr. Coach.

Referenties