Actueel

Podcast

Systemische teamcoach

Breinkorf

In de podcast ‘Systemische Teamcoach’ onderzoekt Anne Jan de Witte (partner en sr. teamcoach Breinkorf) de mogelijkheden van systemisch werk in teamcoaching. Hij interviewt ervaringsdeskundigen die met systemisch werk bedoeld of onbedoeld terecht zijn gekomen in de groepsdynamiek van teams. Tips uit de teampraktijk!. In deze aflevering vertelt Hilbrand Westra over zijn ervaringen met systemisch werk in teams. Verhalen uit de praktijk. Wat is fenomenologisch waarnemen? Hoe verhoudt werken met ordening zich tot chaos? En welke systeemdynamiek kom je tegen in multiculturele teams?

Of een van de andere platformen:

Podcast

Man zijn wat is dat?

nzym

Het man zijn lijkt zo’n vanzelfsprekendheid, maar er komt nogal wat op ons af als mannen. Vaak zijn we daar nauwelijks van bewust, maar ik moet toegeven, dat het dragen van verantwoordelijkheid als man geen simpele kwestie is, maar wel van groot belang en van uitzonderlijke waarde.

In deze podcast vertelt Hilbrand Westra (정운석) over zijn ervaringen en gedachten over mannen en mannenwerk. Waar hij net als vele mannen, en ik overigens ook, eerst sceptisch was over mannentrainingen is hij de waarde in gaan zien van mannen en werken met mannen. Hij had heel lang het idee dat mannen niet de moeite waard waren en dat hij daarmee ook zichzelf niet volledig waard vond. Het gaat niet goed met mannen – dat blijkt uit een trits van cijfers die aangeven dat we als man uitvallen in de samenleving.

“Veel mannen hebben moeite met het belichamen waar ze echt voor (willen) staan en het onderwerp, stand your ground.”

Een gesprek over de afwezigheid van mannen en hoe de twee wereldoorlogen dat mede hebben veroorzaakt. Met handreikingen over de essentie van man zijn en daarmee het mannenwerk op zichzelf.

lezingen en dialoog

Voetstappen in het veld 2020

School voor Systemisch Bewustzijn

Rond de tafel gesprek

Van intuïtief handelen naar fenomenologisch systematisch waarnemen

lezingen en dialoog

Voetstappen in het veld 2019

Man-vrouw verhouding in Europa en Azië

Adoptie

Fenomenologie

Eigen lijf voelen

Ontwikkelen van systemisch werk en opstellingen

Introductie