Relaties

In dialoog met je innerlijke stem

Veel mensen in een affectieve relatie zijn die vaak impulsief ingegaan. En als dat al niet zo is, blijkt in de praktijk vaak, dat vele relaties eerder door toeval aan elkaar te hangen dan een bewuste keuze voor een inhoudelijke ontwikkeling en persoonlijkheid van de partner. We kiezen eerder op beeldvorm en op het persoonlijk curriculum van iemands achtergrond, dan iemand te kiezen die werkelijk bij ons past. En alhoewel de meeste mensen dit zullen ontkennen als je ernaar vraagt, blijkt in de praktijk telkens weer dat een open en eerlijk antwoordt op deze vraag, pijnlijk emotioneel is of dat de geduide realiteit lijkt op te duiken. Is dat dan erg, vragen sommigen zich af. Dat hangt er maar net van af wat je van het leven vergt en het leven van jou.

 

Tevens zijn veel relaties gebaseerd op onverwerkte (eerdere) trauma’s uit vorige relaties of die van de familieleden. En niet zelden zie je dan (dubbele) emotionele lagen die zich eerder in de eigen families zich afspeelden opnieuw terugkeren in de eigen relatie. De vraag is nu echter, hoe kom je achter deze zogeheten verstrikkingen en hoe geef je je relatie(s) een bestaanskans waarbij je samen een eigen ruimte kunt creëren om werkelijk samen te komen als (echt)paar.

 

Eén van de methodes die Alfa Omnia hiervoor gebruikt is de methode van de Existentiële Systemische Dialoog (ΣSD) waarbij wordt uitgegaan van het gebruik van emotioneel lichaamswerk door middel van o.a. voice dialogue en systemische gespreksvoering. Deze ΣSD methode heeft haar nut inmiddels aangetoond en vele paren zijn ermee geholpen en hebben mensen die op zoek zijn naar een partner een beter beeld gekregen waarnaar ze werkelijk op zoek naar zijn.